Savon radan korjaaminen venyy ainakin tiistaille

Sunnuntai-iltana vaurioituneen Savon radan korjaaminen jatkuu ainakin tiistaihin asti. Liikenneviraston mukaan vaurioita on kilometrin matkalla ja kaikki sähköjohdot joudutaan käytännössä uusimaan. Myös kolme sähköratapylvästä vaihdetaan uusiin.

Liikenneviraston arvion mukaan korjaustöitä jatketaan koko maanantai-ilta ja maanantain ja tiistain välinen yö. Rata pyritään saamaan kuntoon tiistain aikana.

Muutos vaikuttaa kaikkien junien aikatauluihin Kuopion ja Helsingin välillä. Korjaustöiden ajan Kouvolan ja Mäntyharjun välillä junat korvataan linja-autoilla.

Junavuorot Helsingistä Kuopioon sekä Kuopiosta Helsinkiin pyritään hoitamaan normaaliaikataulujen mukaan, mutta korvaavien kuljetusten käyttö viivästyttää perille tuloa arviolta puolesta tunnista tuntiin. Junaa korvaavat linja-autot lähtevät Mäntyharjussa rautatieaseman edestä, Kouvolassa asemalaiturin 1 itäpäästä.

Savon rata vaurioitui sunnuntaina, kun kova tuuli kaatoi radalle puita. Radan rakenteet vaurioituivat, kun matkustajajunan veturin virroitin osui radalla olleisiin puihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lähes kaikilla savolaisilla on taas katkojen jälkeen sähköt

Savon radalla laajat vauriot, korjaus kestää pitkälle maanantaihin