Savon vuosi vaihtui ilman isoja vahinkoja

Uudenvuoden vietto sujui melko mallikkaasti Savossa. Poliisin tai pelastuslaitoksen tietoon ei tullut isoja vuoden vaihtumisen juhlinnasta johtuneita vahinkoja.

Ilotulitteiden käyttörajoituksia kuten sallittuja ampumisaikoja sekä käyttökieltoa isoimmissa keskustoissa noudatettiin hyvin.

Ilotulitteista aiheutuneita tulipalojakin sattui viime vuosia vähemmän.

Siilinjärvellä yksi raketti aiheutti palon alun omakotitalon räystäällä illalla.

Mikkelissä puolestaan toimistossa syttyi tulipalo, kun huoneiston ikkunasta ammuttiin raketti sisään aamuyöllä. Palopaikka sijaitsee Savilahdenkadulla, joka oli lisäksi pelastusviranomaisen määräyksellä ilotulitekieltoaluetta. Paikalta nähtiin poistuvan miesten ja naisten porukkaa palon syttymisen jälkeen.

Kaikkiaan poliisi joutui Pohjois-Savossa kirjoittamaan ilotulitteiden hallussapitoon tai käsittelyyn liittyvistä rikkeistä vain kaksi sakkoa. Sen sijaan poliisit kirjoittamat runsaasti sakkoja, rikesakkoja ja antoivat huomautuksia alaikäisille, joilla oli alkoholia hallussaan.

Etelä-Savossa poliisi antoi lisäksi rikesakkoja muutamille alaikäisille, joilla oli alkoholijuomia hallussaan Mikkelin keskustassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.