Hanke liian monimutkainen päättäjille - Miljoonien lisälasku uhkaa omistajakuntia

Kampusalueen siirto Technopoliksen vuokratiloihin koituu Savonia-ammattikorkeakoululle kalliimmaksi kuin kampuksen rakentaminen omalle tontille Kuopion Opistotielle.

Kuopion Microkadun kampuskokonaisuuden on tarkoitus valmistua vaiheittain vuonna 2015. Siitä eteenpäin lisälasku vuokrissa ja käyttökuluissa on Opistotien vaihtoehtoon nähden Savonialle noin kaksi miljoonaa euroa vuosittain.

–Kalleuteen en ota kantaa, mutta sijainti on aivan erilainen. Microkadulla olemme yritysympäristössä, Opistotiellä umpiossa, sanoo Savonian rehtori ja hallitukselle asian esittelevä Veli-Matti Tolppi.

–Toki näitä on vaikeaa rahassa laskea. Valtuusto on kuitenkin Microkadulle siirtymisestä päättänyt, Tolppi viittaa yhtymävaltuuston yli vuoden takaiseen päätökseen, jossa Microkadun hanke valittiin jatkosuunnittelun pohjaksi.

Asian käsittely siirtyi tiistain ylimääräiseen kokoukseen lisäselvitysten tarpeen vuoksi.

Savon Sanomien haastattelema ulkopuolinen rakennuskustannuslaskelmien asiantuntija pitää selvänä, etteivät asiasta päättävät luottamushenkilöt olisi voineet täysin ymmärtää laskelmia.

Savonian yhtymähallituksen puheenjohtaja Jaakko Kekoni (kok.) vahvistaa asian.

–On totta, että käsittely siirrettiin, koska päädyttiin siihen, että luottamushenkilöillä pitää olla mahdollisuus ymmärtää, mitä heille esitellään, Kekoni sanoo.

Aiheesta lisää tiistain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.