Tilintarkastuskohu: Ammattikorkeakoulu puolusti medialle käytäntöjään

Savonia-ammattikorkeakoulun johdon mukaan kohu oppilaitoksen tilintarkastuksesta ja muun muassa rehtori Veli-Matti Tolpin edustuskuluista on paisunut yli äyräiden.

Mediassa esitettyihin väitteisiin kyllästyneet oppilaitoksen johtohenkilöt järjestivät torstaina lehdistötilaisuuden, jossa käytiin läpi väitettyjä epäselvyyksiä.

Savonian hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Diov myönsi, että virkamatkoihin liittyviä puutteita saattoi löytyä viime vuonna enemmän kuin aiemmin. Syyksi hän arvioi lisääntynyttä matkustamista kumppanuusverkostojen ja uuden kampusalueen suunnittelutöistä johtuen.

Torstaina selvisi myös, ettei yksityishenkilön tekemä tutkintapyyntö Savonian varojen väärinkäytöstä anna aihetta poliisitutkintaan.

Yhteensä rehtori Tolpin kokonaan puuttuvia kuitteja oli tilintarkastuksessa kolme kappaletta, yhteisarvoltaan 150 euroa.

Savonian talousjohtajan Olli Helanterän laskelmien mukaan oppilaitoksen teettämät lisäselvitykset ovat maksaneet Savonialle yhteensä noin 50000 euroa.

–Olennaista on se, onko ollut väärinkäytöksiä ja sen raportti osoittaa, että ei ole ollut, totesi yhtymävaltuuston puheenjohtaja Anssi Laine.

Tarkastuslautakunnan raportti pysyy kuitenkin salassa ja tulee julkiseksi vasta, kun tarkastuslautakunta tekee asiasta päätösehdotuksen yhtymävaltuustolle.

Aiheesta lisää perjantain Savon Sanomissa.