Savossa sähkökatkojen tilanne helpottui

Tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot jatkuivat perjantaina jo kolmatta vuorokautta Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa sekä paikoin muualla Suomessa. Vaikka verkkoyhtiöiden korjauspartiot saivat päivän aikana tuhansia vikoja korjattua, uusia ongelmia ilmeni melkein yhtä nopeassa tahdissa.

Savon Voiman alueella tilanne kuitenkin helpottui päivän edetessä. Iltakahdeksan aikaan sähköttä oli enää noin 500 asiakasta, kun aamulla pahimmillaan vastaava luku oli hetkellisesti noin 6 000.

Kello 20:n aikaan sähköttä oli koko maassa edelleen noin 10 000 asiakasta. Näistä vajaat 7 000 oli PKS Sähkönsiirron alueella Pohjois-Karjalassa.

Päivän aikana sähköt saatiin palautettua yhtiön yli 5 500 asiakkaalle. Alkuillasta PKS Sähkönsiirrosta arvioitiin, että lauantain vastaisen yön aikana katkojen määrä voi kuitenkin taas kasvaa huonon sään takia etenkin Tuusniemellä, Kaavilla, Juuassa, Nurmeksessa ja Valtimolla.

Sähkövikoja on Pohjois-Karjalassa ollut korjaamassa noin 170 työntekijää. Oman väen lisäksi PKS Sähkönsiirto on hankkinut apua myös ulkopuolelta. Töitä oli tarkoitus jatkaa taas läpi yön hieman pienemmällä miehityksellä.

Korjaustöitä haittasi perjantainakin se, että helikoptereita ei saatu ilmaan huonon sään takia. Niitä olisi käytetty paitsi puiden raivaukseen myös vikojen paikallistamiseen.

– Monitoimikoneita ollaan hankkimassa vielä lisää töihin, kertoi suurhäiriöjohtaja Matti Pesonen alkuillasta.

Hankalimmilla alueilla joillakin asiakkailla sähkökatkos on kestänyt jo useita kymmeniä tunteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.