Savosta jymypotti lastensairaalalle

Helsingin Meilahteen rakennettava uusi lastensairaala saa jopa kahden miljoonan euron lahjoituksen Savosta.

Se tulee julkiseksi 23. toukokuuta ja on tähän mennessä suurin yksittäinen kädenojennus hankkeeseen.

Toistaiseksi nimettömänä pysyvän lahjoittaja toimi omasta aloitteestaan seurattuaan uutisointia varainkeruusta.

–Kansakunnan sivistys mitataan suhtautumisessa lapsiin. Suomeen luotiin Arvo Ylpön aloitteesta yksi maailman parhaista lastenhoitojärjestelmistä, eikä tätä perintöä saa vaarantaa pikkupolitikoinnilla, lahjoittajan edustaja toteaa.

 

Lastensairaalan tukiyhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner on otettu tulevasta lahjoituksesta, joka nostaa yritysten ja kansalaisten kautta tulleen potin 25,5 miljoonaan euroon.

Tavoite on 30 miljoonaa.

– Savosta tuleva lahjoitus on suurin yksittäinen. Loppusummaltaan suurin on peliyhtiö Supercellin henkilökunnan yhdessä keräämä 3,5 miljoonaa euroa. Kolmanneksi suurin on Wihuri-rahaston 1,5 miljoonan lahjoitus.

–Myös yksittäiset kansalaiset ovat tämän vuoden puolella innostuneet enemmän lastensairaalahankkeesta, kun viime vuosi oli paljolti yritysten vuosi. Yrityspuolelta on kiinnostavaa huomata, että pörssiyhtiöitä vahvemmin liikkeelle ovat lähteneet osuuskunnat.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.