Savusukeltaja pelasti miehen viime hetkillä

Pelastuslaitoksen savusukeltaja pelasti miehen hengen varhain tiistaina Kuopion Inkilänmäellä. Poliisin mukaan 56-vuotias kuopiolaismies on toistaiseksi sairaalahoidossa hengittämänsä savun vuoksi.

Palomiehet ehtivät miehen avuksi aivan viime hetkillä toimintakuntoisen palovaroittimen ansiosta.

Rastaantien kerrostalossa sivullinen havahtui kello 3:n jälkeen jostain kuuluneeseen palovaroittimeen. Porraskäytävässä haisi myös kärylle. Paikalle hälytettiin sammutusauto ja poliisipartio tarkistamaan, mistä ääni tulee.

Palomiehet havaitsivat käytävässä käryä. Vaikka asunnon ovesta ei tullut savua, palomiehet päättivät, etteivät jää odottamaan paikalle avaimien kanssa hälytettyä huoltomiestä, vaan mursivat asunnon oven auki.

Arvio tilanteen vakavuudesta oli oikea. Asunnossa oli runsaasti savua sekä tuupertunut asukas. Poliisin mukaan savusukeltaja pelasti miehen.

Syttymissyytä ei tarkkaan tiedetä. Palo oli alkanut suihku-wc-tilasta, jossa tuli oli levinnyt tekstiileihin ja muovituoliin.

Itse palo ei ollut iso ja se talttui pienellä määrällä vettä. Sulanut muovi aiheuttaa kuitenkin niin myrkyllistä savua, että se voi yhdellä henkäyksellä tappaa. Ilman toimivaa palovaroitinta mies olisi ehtinyt menehtyä ja palo levitä laajemmalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.