Seksiliikkeen asiakkaillekin syytteitä

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa Kuopiossa luetaan ensi viikolla harvinaiset syytteet, kun syyttäjä syyttää viittä miestä seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä.

Vastaavia syytteitä ei ole luettu Savossa aiemmin.

Kaikkiaan poliisi epäili jopa 22 miehen syyllistyneen seksikaupan kohteen hyväksikäyttöön, mutta syyttäjä nosti syytteen vain viittä vastaan.

Viiden käräjille joutuvan miehen epäillään ostaneen seksipalveluja törkeän parituksen uhreilta Kuopiossa. Paritusepäily liittyy viime vuonna alkaneeseen rikostutkintaan.

Tutkinnan seurauksena käräjäoikeus määräsi jo viime huhtikuussa oululaisen pariskunnan liiketoimintakieltoon. Sitä ennen he pyörittivät seksitarvikeliikkeitä Oulussa ja Kuopiossa.

Poliisitutkinnassa tuli ilmi, että heidän liikkeissään kiersi ulkomaalaisia naisia esiintyjinä. Naiset yöpyivät liiketiloissa tai epäiltyjen käyttöönsä vuokraamassa asunnossa ja ottivat asiakkaita vastaan myymälöiden yhteyteen rakennetuissa yksityishuoneissa.

Poliisi epäili muun muassa suorasukaisten netissä ja sanomalehdissä julkaistujen mainosten perusteella, että esitykset tarkoittivat käytännössä maksullista sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa tekoa.

Poliisi on arvioinut yrittäjäkaksikon toiminnan olleen sekä naismäärältään että taloudellisesti erittäin laajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Seksikauppajuttu käsitellään suljetuin ovin