Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Laajaan huumetutkintaan liitetyn fitnessmallin Sofia Belórfin puolustusasianajajan Paul Perovuon lausunnot ovat aiheuttaneet ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Belórf vangittiin perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Perovuo vakuutti Belórfin syyttömyyttä viikonloppuna Iltalehdessä sanakäänteinen, joita on pidetty seksistisinä:

– Oletko parisuhteessa? Kumpi teistä elättää kumpaa? Ai teillä on kummallakin oma voipaketti jääkaapissa? Jos oletetaan sillä lailla, että sä et olisi töissä vaan olisit kotirouva. Ja sun miehesi elättäisi sua, niin syyllistyisitkö sä mielestäsi rikokseen? – Sofian tilanne on juuri se, mitä äsken kuvasin. Hän on ollut kotirouvana ja ottanut vastaan mieheltään elatusta, niin kuin kunnon nainen mieheltä ottaa.

Lue myös: Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset
 

Belórfin mies Niko Ranta-aho vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Lauantaina Helsingin käräjäoikeudessa vangittiin samaan vyyhteen liitetty mies, jota on MTV:n pidetty Helvetin enkelien johtohahmona. Myös hänet on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Perovuon mukaan huumerikosepäilyt ovat tulleet yllätyksenä Belórfille. MTV:n mukaan Belórf ei ole ollut tietoinen siitä, mistä hänen miehensä rahat ovat peräisin.

– Ei tiennyt (rikoksista), kuvitellut seurustelevansa hienon miehen kanssa, joka on varakkaasta suvusta ja jolla on rahaa kuin rosvopäälliköllä, Perovuo sanoi MTV:n mukaan käräjäoikeudessa.

Asianajaja Paul Perovuo. Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari
 

Asianajajan mukaan Belórf ei ole ottanut mieheltään rahaa, vaan saanut häneltä lahjoja.

– Jos hän on siellä kotosalla ja laittaa ruokaa miehelleen, joka sitten ostaa hänelle jotain pieniä lahjoja, niin kuin jokainen mies ostaa kauniille vaimolleen... En minäkään ole koskaan käynyt huumekauppaa, mutta olen ostanut naisille lahjoja vaikka kuinka paljon, Perovuo sanoi viikonloppuna Iltalehdessä.

 

Omista sanavalinnoistaan hän sanoi toimittajalle näin:

– Ajattelin että esitän tämän asian vertauksin, koska niin kuin tiedät, meidän vapahtaja Jeesus Kristus puhuu aina vertauksin. Tiedäthän, koska kuulijat ovat niin yksinkertaisia.

Maanantaina hän avasi ajatusmaailmaansa Iltalehdessä muun muassa näin:

–  Olen kotoisin perheestä, jossa oli yhdeksän lasta. Äitini oli kotona ja isäni oli töissä ja elätti perheen. On selvää, että kun on yhdeksän lasta, jonkun on oltava kotona. Kun olin nuori mies ja solmin ensimmäisen avioliiton ja tuli kaksi lasta siihen, vaimoni oli kotona ja hoiti lapsia. Minä kävin töissä. Tämä on se maailmanjärjestys, joka on ollut olemassa silloin, kun arvoni ovat rakentuneet. En näe siinä mitään pahaa, että mies elättää kotona olevaa vaimoa.

Hänen mukaansa nykyajan tasa-arvoihmiset ja feministit rakentavat ajattelunsa "kummallakin on oma voipaketti jääkaapissa ja voin kulutuksesta pidetään kirjaa" -ajattelulle.

– Tämä nyt on ääriesimerkki, mutta pointtina se, että kaikki kulut jaetaan ja niistä pidetään kirjaa. Se on minulle vierasta.

 

29-vuotias Sofia Belórf on Miss Helsinki fitness-urheilija ja malli, joka voitti bikini fitnessin maailmanmestaruuden vuonna 2015.

Hänen elämäänsä seurattiin vuonna 2014 Tavallista elämää -tv-sarjassa, johon hän osallistui silloisen aviomiehensä, Big Brother -ohjelmasta julkisuuteen ponnahtaneen Niko Nousiaisen kanssa.

Belórf on seurustellut 31-vuotiaan Niko Ranta-ahon kanssa Seiskan mukaan vuoden verran. Pariskunta on asunut 700-neliöisessä luksustalossa Espanjan Marbellassa.

Ranta-aho on esitellyt varallisuuttaan ja leveää elämäänsä sosiaalisessa mediassa ja hänen ystäväpiiriinsä kuuluu iso joukko silmäätekeviä.

Seiskan mukaan hänellä ei ole tuloja tai yritysyhteyksiä Suomessa, mutta hänen nimensä löytyy Espanjaan rekisteröidystä kiinteistöyhtiöstä, joka on erikoistunut luksusasuntojen rakentamiseen ja välittämiseen sekä Marbellassa sijaitsevan luksusravintolan taustalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset