Sellon uhrien omaisilla on oikeus valtion korvauksiin

Espoon kauppakeskus Sellon ampumatapauksen uhrien omaisille syntyviä kuluja korvataan valtion varoista.

Valtion varoista maksettavia korvauksia voivat hakea myös ne Sellossa olleet, joille ampumavälikohtaus on aiheuttanut esimerkiksi ansionmenetystä, kipua, särkyä sekä muuta tilapäistä tai pysyvää haittaa.

Valtionkonttori korvaa kuolonuhrien hautaamisesta aiheutuneet ja siihen liittyvät kustannukset. Surmansa saaneen läheiselle korvataan myös tarpeelliset sairaanhoitokulut sekä ansionmenetys.

Valtion korvaus on kuitenkin toissijainen muihin korvauksiin nähden. Tämä merkitsee, että valtion maksamasta korvauksesta vähennetään muut korvaukset, joihin hakija on oikeutettu muun lain tai vakuutuksen perusteella.

Lisätietoja korvauksista ja korvaushakemusten kaavakkeet löytyvät Valtiokonttorin verkkosivuilta. osoitteesta http://www.valtiokonttori.fi/vakuutus/rikosvahingot.

Prismaan jääneet tavarat tallessa

Asiakkailta Sellon Prismaan aattona jääneet tavarat on kerätty kokoon Prisman tiloihin. Tavarat luovuttaa niiden omistajille Prisman vartiointiliike G4, joka myös huolehtii tavaroiden tallella pysymisestä niiden noutamiseen asti.

Muualle Selloon asiakkailta tai henkilökunnalta jääneet tavarat olivat haettavissa jo aattopäivänä.

Lauantaina Espoon kauppakeskus Sello on avoinna muilta osin, mutta Prisma aukeaa aikaisintaan vasta maanantaina.

S-ryhmän kaupat hiljenivät uhrien muistoksi

Sellon tragedia ei saa lisätä rasismia