Sellossa tavallista enemmän vartijoita

Vuodenvaihteen verilöylyn näyttämö, kauppakeskus Sello Espoossa, avasi ovensa tänään. Päällepäin torstain kauhuista muistuttivat vain Prisman ikkunan viereen jätetyt kukat ja kynttilät.

Tragedia ei näyttänyt säikäyttäneen espoolaisia pois, vaan päivästä muodostui Sellossa vilkas kauppapäivä. Iltapäivällä parkkipaikkoja oli jo vaikea löytää, ja käytävillä pikkuliikkeiden edustoilla käveli ihmisiä pieneksi ruuhkaksi asti.

Liikkeistä kaikki Prismaa lukuun ottamatta olivat auki tavalliseen tapaan, kertoi kauppakeskuksen johtaja Matti Karlsson. Prisman oviin kiinnitetyissä lapuissa luki, että sekin avaa ovensa ylihuomenna. Vastapäisessä Citymarketissa riitti vilskettä, mutta tavaratalonjohtaja ei kuitenkaan halunnut arvioida, oliko päivä jopa tavallista lauantaita kiireisempi.

Paikalla oli tavallista enemmän vartijoita, mutta muuten turvatoimet olivat ennallaan. Moni STT:n haastattelemista asiakkaista ja työntekijöistä kertoi olevansa järkyttynyt torstain tapahtumista, mutta kukaan ei sanonut varsinaisesti pelänneensä paluuta Selloon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

S-ryhmän kaupat hiljenivät uhrien muistoksi

Sellon tragedia ei saa lisätä rasismia