Selviääkö yli 10 vuotta sitten kadonneen Jari Pesosen tapaus vihdoin?

Poliisi uskoo selvittäneensä Pohjois-Karjalassa yli kymmenen vuotta sitten kadonneen miehen tapauksen.

Poliisi epäilee, että parikymppinen mies joutui henkirikoksen uhriksi. Taposta epäillään 41-vuotiasta ilomantsilaista miestä.

Ilomantsilainen 27-vuotias Jari Pesonen nähtiin viimeisen kerran ennen katoamistaan Joensuun keskustassa elokuussa 2005. Poliisi epäilee, että epäilty mies tappoi Pesosen 18.–19.8.2005 välisenä yönä henkilöautossa Ilomantsin ja Joensuun välillä.

Poliisin mukaan sen jälkeen uhrin ruumis ja omaisuutta kätkettiin Ilomantsin maastoon. Laajoista etsinnöistä huolimatta ruumista ei ole löydetty.

 

Myös useita muita rikosepäilyjä

 

Alkuun Pesosen tapausta tutkittiin kadonneena henkilönä ja myös henkirikoksena. Tutkinta kuivui kasaan, kunnes poliisi viime vuonna sai uusia tietoja, joiden perusteella esitutkinta aloitettiin uudestaan.

Poliisi kuuli esitutkinnassa 40:ää todistajaa sekä kuutta ihmistä epäillyn asemassa. Keskiviikkona poliisi tiedotti, ettei 41-vuotiaan lisäksi muita enää epäillä rikoksesta.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Poliisi epäilee 41-vuotiasta tapon lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta, alkoholirikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Syytteet on nostettava syyskuun 28. päivään mennessä.