Selvityshenkilö ehdottaa asiakasmitoitusta lastensuojeluun – maksimissaan 25 lasta

Selvityshenkilö Aulikki Kananoja esittää, että asiakasmitoitus olisi lastensuojelussa lähivuosina 5–25 lasta yhtä sosiaalityöntekijää kohti. Lisäksi Kananoja ehdottaa pilottihankkeita, joiden tehtävänä on kehittää ja kokeilla lastensuojelussa uusia lähestymistapoja ja arvioida niiden henkilöstö- ja kustannusvaikutuksia.

Sosiaalityöntekijät ovat arvostelleet lastensuojelun tilannetta, koska enimmillään yhtä sosiaalityöntekijää kohti on ollut jopa 80 lapsiasiakasta.

–  Jos emme tiedä, minkälaisia vaikutuksia lasten, nuorten ja perheiden elämään saadaan aikaan, ei uudistamisellakaan ole selvää suuntaa, Kananoja sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa lapsen ja nuoren tuen tarve pitää pystyä tunnistamaan nykyistä aiemmin. Vahvempi varhainen tuki vähentäisi lastensuojelun tarvetta ja lastensuojelun kuormitusta.

Kananojan mukaan lastensuojelun henkilöstömitoituksen pitää perustua ehdotettujen pilottiyksiköiden kokemuksiin sekä kokeiluihin, jotka on tehty käytännön todellisissa olosuhteissa.

Pilottiyksiköiden kokemusten ja arviointien perusteella olisi Kananojan mukaan mahdollista luoda hyvän avohuollon välttämättömät edellytykset paremmin kuin vain tuijottamalla henkilömitoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.