Selvitysmies jakaisi vaalitukea myös pikkupuolueille

Eduskunnan ulkopuolisille pienpuolueille tulisi harkita valtiollista vaalitukea, ehdottaa oikeusministeriön selvitysmies Johanna Korhonen.

Korhosen ehdotus sisältyy hänen selvitykseensä toimista vaaliehdokkaiden maksuttoman näkyvyyden lisäämiseksi. Siinä pohditaan keinoja, joilla politiikkaan voisivat osallistua nekin, joilla ei ole käytössään suuria vaalirahoja.

Nykyisin puoluetukea saavat vain eduskuntapuolueet. Korhosen mielestä jo 5 000-10 000 euron tuesta olisi suuri apu sellaiselle puolueelle, joka joutuu operoimaan käytännössä puolueen puheenjohtajan ja muiden aktiivien omin varoin.

- Eleenä se on merkittävä rohkaisu ja arvostuksen osoitus ryhmälle, joka haluaa antaa oman panoksensa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon, hän katsoo.

Korhonen pitää harkinnan arvoisena myös verovaroista maksettavaa vaalipäivärahaa eduskunta- ja europarlamenttivaalien ehdokkaille. Verottomalla päivärahalla tuettaisiin ehdokkaan elantoa siltä ajalta kun hän ei kampanjoinnin takia voi tehdä ansiotyötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.