Seura: Ylen journalismia kohtaan poliittista painostusta hallintoneuvostossa

Yleisradion journalismiin on kohdistunut poliittista painostusta Ylen hallintoneuvostosta, kertoo Seura. Jutun on kirjoittanut Seuran kotisivuilla olevaan blogiinsa vapaa toimittaja Jussi Korhonen.

Hallintoneuvoston kokouspöytäkirjoista käy ilmi, että hallintoneuvostossa on puututtu jopa yksittäisiin Ylen juttuihin. Neuvoston jäseninä on kansanedustajia ja kaksi henkilöstön edustajaa.

Esimerkiksi helmikuun kokouksessa viime vuonna joku hallintoneuvoston jäsenistä sanoi, että Ylen on syytä muuttua, koska poliittinen kenttä on muuttunut. Pöytäkirjasta ei käy ilmi, kuka kommentin on sanonut, mutta kyse ei kuitenkaan ole henkilöstön edustajasta, joihin Korhosen mukaan viitataan pöytäkirjoissa nimellä.

Huhtikuussa hallintoneuvostossa arvioitiin, että Ylen uutisointi niin sanotussa Kiemunki-tapauksessa ei ollut onnistunutta.

– Hallintoneuvostossa todettiin, että ns. Kiemunki-tapauksessa uutiskynnysarvio ei onnistunut. Uutisoinnin on oltava joko tärkeä tai kosketettava laajaa ihmisjoukkoa. Kumpikaan kriteereistä ei toteutunut, pöytäkirjassa sanotaan.

Merkintä viitannee uutisointiin Terhi Kiemungin (ps.) kirjoituksesta, jossa hän kutsui virpomassa olleita lapsia "muslimipenskoiksi".

Syyskuussa hallintoneuvosto käsitteli niin sanottua Forssan tapausta. Hallintoneuvoston jäsen kysyi tuolloin, onko siihen puututtu, että "vain turvapaikanhakijoita (on) haastateltu".

Forssan tapaus viitannee elokuussa kaupungissa tapahtuneeseen kahakkaan, jossa ottivat yhteen kantasuomalaiset ja turvapaikanhakijat.

Hallintoneuvoston tehtäviin ei lain mukaan kuulu journalististen ratkaisujen käsittely. Se päättää muun muassa talouden ja toiminnan suuntaviivoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Netissä kauppaa käyviä huijataan yhä useammin väärennetyillä kuiteilla

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palautus etenee

Andersson kehui perussuomalaisia Suomi-Areenassa – "Jäsenistö muutti hallituksen kokoonpanon"

Kokoomuksen Porin-varavaltuutettu soitti hätäkeskukseen ja uhkasi polttaa Huhtasaaren talon – sai syytteen vain perättömästä vaarailmoituksesta, ei laittomasta uhkauksesta

Kolmevuotias lapsi hukkui jokeen Lahdessa

Miehen epäillään pahoinpidelleen avopuolisonsa Kuusamossa – nainen löydettiin myöhemmin kuolleena

Tuhansien ihmisten huijaamista yrittäneitä miehiä ei pysäyttänyt edes rikostuomio –  kaksikko kauppasi katteettomia palveluita ja lähetteli perusteettomia perintäkirjeitä

Tänään voi seurata Kuun punertavaksi muuttavaa osittaista kuunpimennystä – pimennys näkyy parhaiten illaksi selkenevässä Etelä-Suomessa

Suomalainen vehnänviljelijä sai huomiota Ursula von der Leyenin puheessa – Nämä kolme kysymystä suomalaismepit kysyivät komission puheenjohtajaehdokkaalta

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.