Seurakunnan ex-työntekijää epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Tampereen hiippakunnassa sijaitsevan seurakunnan ex-työntekijää epäillään vakavasta rikoksesta. Mies on myös ehdolla seurakuntavaaleissa, kertoi Kirkon tiedotuskeskus.

- Ainakin tässä vaiheessa epäilyn perusrikosnimike on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, kertoi tutkinnanjohtaja, komisario Ismo Yijälä STT:lle.

Yijälä ei suostunut illalla täsmentämään, missä seurakunnassa rikoksen epäillään tapahtuneen.

- Tapauksen tutkinta on edennyt aika sujuvasti. Uutta kerrottavaa on aikaisintaan viikon kuluttua, komisario täydensi.

Seurakunta sai lokakuun lopussa ilmoituksen, jonka mukaan sen entinen työntekijä on käyttäytynyt epäasiallisesti alaikäisiä nuoria kohtaan. Seurakunta teki asiasta lastensuojeluilmoituksen ja otti yhteyttä Sisä-Suomen poliisiin, joka käynnisti jutun tutkinnan.

- Seurakunta toimi ripeästi ja otti heti yhteyttä poliisiin, korostaa Kirkon Kasvatus ja perheasiat -yksikön apulaisjohtaja Pekka Asikainen.

Hänen mukaansa kirkko on jo vuosia painottanut sitä, että lapsilla ja nuorilla olisi kaikin tavoin turvallista olla seurakunnan toiminnassa.

- Toimme tämän asian nyt julkisuuteen myös antaaksemme viestin, että konnat kuuluvat koppiin, Asikainen lisäsi.

Kirkon tiedotuskeskus kertoo, että rikosepäily ei ole peruste sulkea ehdokasta pois seurakuntavaaleista. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos ehdokas tulee valituksi. Heinäkuussa muutetun kirkkolain mukaan luottamushenkilö voidaan joko erottaa tai pidättää tehtävästä

Valituksi tullut kirkon luottamushenkilö on niin ikään mahdollista pidättää luottamustoimesta oikeudenkäynnin ajaksi.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.