Siikamäen kylä sai oman pakettiautomaatin

Siikamäen Suoramyynnissä Pieksämäellä on otettu pakettiautomaatti käyttöön pari viikkoa sitten. Hallituksen puheenjohtaja Peter Hartwigin mielestä se on oiva lisäpalvelu kyläkaupassa. Kymmenen laatikon automaatti on kaupan perällä ja se on jo tuonut asiakkaita.

– Me olemme avoinna joka päivä joulu- ja juhannuspäivä poislukien. Kyläläiset voivat tilata paketit lähelle ja toki toivomme sen lisäävän muuta asiointia. Olemme Pieksämäen ja Varkauden välissä, myös Maavedellä ja Jäppilässä asuvat voivat tilata paketit meille.

Kyläkaupassa kartoitetaan kävijämäärät ja eri palvelujen käyttö. Jos automaatti löytää käyttäjänsä reilussa vuodessa, se jää pysyväksi palveluksi.

– Me näemme etuna pakettien lähettämisen mahdollisuuden. Se palvelee myös kyläkauppaa, Hartwig lisää.

Kun osuuskunta neljä vuotta sitten perustettiin, tavoitteena oli tehdä palvelukeskus, josta löytyisi kahvila, kauppa ja postipalvelut. Nyt automaatti on tuonut mukanaan kylälle postipakettipalvelun.

– Kyläyhdistys sai Postilta viime syksynä postia, jossa tarjottiin mahdollisuutta pakettiautomaattiin. Ensimmäinen vuosi on maksuton ja voimme kartoittaa miten palvelua käytetään, Hartwig pohtii.

Postiauto hurauttaa hakemaan ja tuomaan paketit päivittäin. Pakettimäärät ovat kasvaneet, joten uusille automaateille on tarvetta erilaisissa palvelupisteissä.

– Olemme myös apteekin kanssa käyneet keskusteluja, mutta siihen liittyy niin kova byrokratia sivutoimiluvan myötä, ettei apteekkarit helposti ota sitä tehtäväkseen, Hartwig tuumaa.

Hartwig arvioi, että automaatti voi lisätä asiointia omassa kyläkaupassa. Pakettia hakiessa tai lähettäessä voi samalla tehdä ostoksia tai juoda kahvit. Lähiautomaatti säästää aikaa, kun pakettia ei tarvitse hakea Varkaudesta tai Pieksämäeltä.

Siikamäen Suoramyynnin kannalta automaatti helpottaa tulevia kehityssuunnitelmia. Kauppa voi käyttää sitä pakettien lähettämiseen kätevästi.

– Toivottavasti sana automaatista kiirii kylillä ja se löytää asiakkaansa. Se olisi kaikkien etu, Hartwig tuumaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.