Sijoittajavastuu Kreikka-paketissa saa kannatusta

Enemmistö euromaista haluaa saada yksityiset sijoittajat kantamaan osan vastuusta valmisteilla olevassa Kreikan uudessa tukipaketissa, kertoi valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) tiistaina.

Kataisen mukaan myös Suomi vaatii yksityisiä sijoittajia kantamaan osan vastuusta valmisteilla olevassa Kreikan uudessa tukipaketissa.

- Aika laaja piiri kannattaa sijoittajavastuun toteutumista, mutta vielä ei ole yhteisymmärrystä siitä miten se tehdään niin, ettei Eurooppa suistu uuteen finanssikriisiin, Katainen sanoi saapuessaan EU:n valtiovarainministerikokoukseen Brysselissä.

Suurin euromaa Saksa ja Euroopan keskuspankki ovat olleet erimielisiä sijoittajavastuun toteuttamisesta, sillä EKP:ssä pelätään, että osavastuun sälyttäminen pankkien niskoille horjuttaisi pahasti rahoitusmarkkinoiden vakautta.

Kataisen mukaan Suomi vaatii edelleen myös vakuuksia Kreikalle mahdollisesti annettaville lainoille.

Katainen ei suostunut kommentoimaan sitä, onko vasemmistoliitto saamassa vapaat kädet äänestää Kreikka-pakettia vastaan eduskunnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasi viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.