Sikainfluenssa jatkaa verkkaista leviämistään

Sikainfluenssaan sairastuneiden määrä on ylittänyt maailmanlaajuisesti 10 000:n rajan, vahvisti Maailman terveysjärjestö WHO tänään. Tautia on tavattu jo 40 maassa, ja siihen on kuollut 80 ihmistä.

Tautitapausten määrä on kasvanut muutaman sadan päivävauhtia, useimmat niistä ovat kertyneet Yhdysvalloista ja Meksikosta.

WHO ei toistaiseksi ole kohottanut hälytystasoaan korkeimmalle eli kuutoseen, koska tauti ei ole lähtenyt leviämään yhteisötasolla millään muulla alueella kuin Amerikassa.

Nosto saattaa kuitenkin olla edessä Aasian tilanteen vuoksi. Sikainfluenssatapaukset ovat yleistyneet etenkin Japanissa, ja asiantuntijat pelkäävät viruksen ehättäneen jo Tokioon, joka on maailman väkirikkain kaupunkialue.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Kysely: Käytätkö suojamaskia? Vaikuttaisivatko THL:n suositukset?

Helsinki-Vantaalla voi testata tarvittaessa satoja vuorokaudessa koronan varalta –  ensimmäinen päivä oli rauhallinen

Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle

Mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – tuomittu aiemmin vastaavista rikoksista

Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Ari Helmisen uutisanalyysi: Metsien mies Petri Honkonen teki palveluksen itselleen ja puolueelleen – lähti puheenjohtajakisaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.