Siltaremontti jarruttaa Pieksämäen liikennettä

Liikenne Pieksämäen pääväylän Keskuskadun päässä palautunee normaaliksi elokuussa, jolloin kaikki ajokaistat saataneen käyttöön ratapihan ylittävällä sillalla.

Näin arvioi Pöyry CM Oy:n projektipäällikkö Matti Tossavainen.

–Urakka-aika jatkuu lokakuulle, mutta päätyövaiheet pyritään saamaan valmiiksi elokuussa, jos vain säät pysyvät kesäisinä, Tossavainen toteaa.

Joitakin lopputöitä saattaa jäädä syksymmälle, mutta esimerkiksi kaiteiden remontointi ei enää suuremmin liikennettä haittaa.

Nyt sillalla ovat käytössä väliaikaisesti vedetyt ajokaistat, yksi kumpaankin suuntaan.

Lisäksi käytössä on yksi kevyen liikenteen väylä, jolla remontin aikana on pyöräilykielto.

Kolmeakymppiä

Nopeus on rajoitettu 30 kilometriin tunnissa.

Rajoitusta on jouduttu tehostamaan töyssyillä, sillä liikennettä rekisteröivä tutka on mitannut yöaikaan sillalla jopa 100 kilometrin tuntinopeuden.

–Järjestely oli pakko tehdä työntekijöiden ja liikenneturvallisuuden takia. Suomalaisten liikennekulttuuri on tällaista, Tossavainen harmittelee.

Autoilijat joutuvat nyt pujottelemaan kapeita väliaikaisia kaistoja pitkin, mutta ajoneuvojen vaurioita ei Tossavaisen tietoon ole tullut.

Meneillään oleva miljoonaremontti on vuonna 1968 rakennetun sillan ensimmäinen peruskorjaus, ja se tehdään Liikenneviraston ja Pieksämäen kaupungin yhteishankkeena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.