Siltoja tutkitaan harvinaisten murtumien varalta

Liikennevirasto tekee useille silloille lisätarkastuksia Onnettomuustutkintakeskuksen romahdustutkinnan tulosten vuoksi.

Maantie- ja rautatiesilloista vastaavan Liikenneviraston mukaan Onnettomuustutkintakeskuksen huoli vetymurtuman riskeistä jännitetyissä teräsrakenteissa otetaan tosissaan.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta Jyväskylän viime marraskuisesta vesitornin sortumisesta on nostanut esille uuden murtumatyypin säälle altiiksi joutuvissa rakennelmissa.

Välitöntä vaaraa silloissa ei kuitenkaan ole, koska Liikenneviraston kunnossapitoseuranta silloille on todettu hyväksi.

– Tiedossamme on ollut jännitettyjen siltojen tehostettu kunnossapidon tarve, josta Onnettomuustutkintakeskus nyt varoittaa uuden murtumistyypin takia, yksikönpäällikkö Minna Torkkeli Liikenneviraston kunnossapitotoimialan taitorakenneyksiköstä kertoo.

–·Olemme sen takia jo ennalta pyrkineet ratkaisemaan perusongelman eli estämään veden vuotamisen betonirakenteiden sisälle.

– Meillä on kuitenkin siltoja, jotka ovat elinkaarensa puolesta menossa uusintaan. Niiden kunto varmistetaan vielä erityisellä lisätarkastuksella myös Onnettomuustutkintakeskuksen esiinnostaman vaurioitumistavan varalta.

 

Aiheesta lisää perjantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.