Sinilevän määrä vesissä kasvanut viime viikosta

Sinilevä on runsastunut Suomen järvissä ja merialueilla viimeisen viikon aikana. Suomen ympäristökeskuksen mukaan levien määrä vastaa nyt ajankohtaan nähden keskimääräistä tasoa.

Sinilevät ovat lisääntyneet erityisesti itäisillä merialueilla ja Suomenlahden suulla. Myös Selkämeren rannikolla ja Ahvenanmaalla leviä on havaittu vähäisiä määriä. Varsinaisia pintalauttoja ei ole kuitenkaan muodostunut.

Sisävesien sinilevähavainnot ovat kasvusta huolimatta edelleen vähäisiä. Seurannassa olevista noin 300 järvestä sinilevää havaittiin lähes joka viidennessä. Esiintymä arvioitiin runsaaksi kuitenkin vain kahdeksassa seurantajärvessä.

Sisävedet ovat lämmenneet viime viikosta, ja järvien lämpötilat ovat nyt lähellä ajankohdan keskimääräistä tasoa. Meren pintavesi on keskimäärin viileämpää kuin heinäkuun alussa yleensä. Pintavesien kylmyys on osaltaan hillinnyt sinilevän leviämistä.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.