Sininen tulevaisuus perustaa Savo-Karjalan vaalipiirin alueelle piirijärjestön

Puolueeksi pyrkivä Sininen tulevaisuus aikoo perustaa piirijärjestön Savo-Karjalan vaalipiirin alueelle alkusyksystä. Asiasta kertovat perussuomalaisista Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään loikannut kuopiolainen kansanedustaja Kimmo Kivelä ja Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtajuudesta tänä kesänä eronnut Jani Kolehmainen. Kolehmainen kertoo nyt myös eronneensa Perussuomalaiset-puolueesta.

Kivelän mukaan piirijärjestö perustetaan alkusyksystä, kun ihmiset palailevat kesälomiltaan.

Kolehmainen sanoo, että uuteen piirijärjestöön on ollut kiinnostusta joka puolelta Pohjois-Savon maakuntaa. Kivelän mukaan kiinnostusta on ollut myös Pohjois-Karjalan puolelta. Kivelä arvioi, että Sininen Tulevaisuus -yhdistyksen kannattajakorttien kirjoittajia on Pohjois-Savon alueella ollut kymmeniä. Yhteensä kannattajakortteja on kerätty vajaat 3 000, kun puolueen perustamiseen vaadittu raja on 5 000.

– Pohjois-Savon osalta piirijärjestö tulee kattamaan kaikki kunnat. Joka kuntaan saadaan yhdyshenkilöitä. Sen jälkeen aletaan perustaa paikallisosastoja, Kivelä vakuuttaa.

– Mitään ihmisten koordinoituun hakemiseen tai painostamiseen ei lähdetä. Täällä on pelattu ihan siististi, Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan piirijärjestön perustamisen aikataulu ei riipu siitä, milloin Sininen Tulevaisuus rekisteröidään puolueeksi.

– Piirijärjestö perustetaan, ja siellä aletaan keskittyä kannattajakorttien keräämiseen, jos niitä ei ole siihen mennessä kerätty vielä tarpeeksi.

Kolehmainen ei halunnut ottaa kantaa vielä siihen, onko hän kiinnostunut uuden piirijärjestön puheenjohtajuudesta.

Myös Kivelä sanoo, ettei puheenjohtajistosta ole ollut vielä puhetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.