Sinisten Terho ei lähde eurovaaliehdokkaaksi – puoluesihteeri Torvinen vetäytyy ehdokkuudestaan

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho ei lähde ehdolle eurovaaleihin. Siniset tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

– Omakohtaisesti en ole missään vaiheessa edes harkinnut eurovaaliehdokkuutta. Brysselin olen jo nähnyt, Terho sanoo sinisten tiedotteessa.

Terho kertoo, että viimeiset kaksi vuotta eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerinä ovat olleet työntäyteiset, ja seuraavaksi hän aikoo keskittyä perheeseen.

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen puolestaan vetäytyy eurovaaliehdokkuudestaan, vaikka aiemmin tällä viikolla hän ilmoitti asettuvansa ehdolle.

Torvinen kertoo tiedotusvälineille lähettämässään sähköpostissa päättäneensä perääntymisestään, kun ministeri Timo Soini (sin.) ilmoitti, ettei asetu ehdolle eurovaaleissa.

Torvinen sanoo käyttäneensä koko vaalikassansa eduskuntavaaleihin. Sinisillä ei ole Torvisen mukaan rahaa eurovaaliehdokkaiden vaalimainontaan, vaan ehdokkaiden on kustannettava kampanjointinsa itse.

Siniset antoi tänään listan yhdeksästä eurovaaliehdokkaastaan. Ehdokkaiden joukossa on muun muassa puolueen varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Ennen Terhoa ja Torvista eurovaaliehdokkuudesta on kieltäytynyt myös työministeri Jari Lindström (sin.), joka kertoi päätöksen syntyneen eduskuntavaalien tulosiltana. Lindtröm ilmoitti päätöksestään tiistaina Twitterissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.