Sinnemäki ministeriksi juhannuksen jälkeen

Vihreiden uusi puheenjohtaja Anni Sinnemäki aloittaa Tarja Cronbergin seuraajana työministerinä juhannuksen jälkeen. Vihreiden eduskuntaryhmä ja valtuuskunta päättivät aikataulusta yhteiskokouksessaan tänään. Sinnemäki ja Cronberg olivat jo ennalta keskenään pohjustaneet aikataulua.

Käytännössä vaihto tapahtuu niin, että tasavallan presidentti myöntää Cronbergille eron ja määrää Sinnemäen valtioneuvoston jäseneksi juhannuksen jälkeisellä viikolla 26. kesäkuuta. Tositoimiin hän pääsee maanantaina 29. kesäkuuta.

Vihreiden lähtökohtana on koko ajan ollut, että puheenjohtajan tulee olla hallituksessa. Sinnemäen ministeriys ei ole siten mitenkään kytköksissä Cronbergin menestykseen eurovaaleissa.

Sinnemäki on toiminut kaksi vuotta vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Uusi puheenjohtaja valitaan ryhmän järjestäytymiskokouksessa eurovaalien jälkeen, kun tiedetään, ketkä ryhmään kuuluvat. Nykyisistä kansanedustajista ehdolla ovat Heidi Hautala, Jyrki Kasvi ja Johanna Sumuvuori. Puheenjohtajan tehtäviä hoitavat toistaiseksi varapuheenjohtajat Janina Andersson ja Ville Niinistö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.