Sipilä Halosen kannanotosta: Luotan viranomaisten maa-arvioihin

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan viranomaisten arviot turvapaikanhakijoiden lähtömaiden turvallisuudesta ovat luotettavia.

Sipilä kommentoi Tampereella presidentti Tarja Halosen kannanottoa, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset konfliktimaihin tulisi keskeyttää.

– Olen käynyt tämän maa-arvioprosessin hyvin huolella läpi, ja luotan siihen, että maa-arviot tehdään asianmukaisesti, Sipilä sanoi toimittajille keskustan puoluevaltuuston kokouksessa.

Sipilän mukaan maa-arviot tehdään läheisessä yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa.

– Jos esimerkiksi Ruotsi muuttaisi jonkin maan tai jonkin maan sisällä olevan alueen arviota, se välittömästi vaikuttaisi siihen, miten me arvioimme tilannetta Suomessa, Sipilä sanoi.

Halonen esitti kirjoituksessaan Helsingin Sanomissa myös toiveen, että islamista kristinuskoon kääntyneitä turvapaikanhakijoita ei palautettaisi lähtömaihinsa. Sipilän mukaan kristinuskoon kääntyminen huomioidaan jo nyt turvapaikkapäätöksiä tehtäessä.

– Jokaiselle turvapaikanhakijalle tehdään henkilökohtainen arvio. Jos arvioidaan, että kristityksi kääntyminen aiheuttaa hakijalle hengenvaaran hänen lähtömaassaan, se vaikuttaa turvapaikkapäätökseen. Se on ihan selvä asia, Sipilä sanoi.

Sipilä: Vaalitappio ei muuta hallituspolitiikkaa

Sipilä valmis nostamaan kiintiöpakolaisten määrää

Matti Vanhanen eri mieltä presidentti Halosen kanssa: Kristinuskoon kääntyneetkin voidaan palauttaa

Presidentti Halonen Helsingin Sanomissa: Pakkopalautukset konfliktimaihin tulisi keskeyttää