Sipilä: Ministerinsalkkuja voidaan lisätä vain yksikin

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa valmis siihen, että hallituksen yhdistelmäsalkuista vain oikeus- ja työministerin salkku jaetaan. Sipilä kertoo ehdottaneensa jo syyskuussa, että Jari Lindströmin oikeus- ja työministerin salkku jaettaisiin, koska tämän työtaakka on liian suuri.

"Tässä poliittisessa ympäristössä" perussuomalaisille annettu lisäsalkku tarkoittaisi Sipilän mukaan helposti sitä, että salkut pitäisi antaa myös muille puolueille. Toinen vaihtoehto Sipilän mukaan on, että oikeusministeriksi nousee puolueeton henkilö.

Varsinaista jaksamisongelmaa ei hänen mukaansa ole muissa yhdistelmäsalkuissa, vaan maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen pärjäävät työmääränsä kanssa.

– Jaksamisen näkökulmasta olen ilmoittanut, että voidaan edetä. Minulle käy myöskin se, että lisätään vain yksi, Sipilä vastasi kysymykseen, pitääkö keskusta tarpeellisena, että maatalous- ja ympäristöministerin salkku jaetaan.

– Jos perussuomalaiset ottavat yhden ministerin lisää, sekin käy. Tässä poliittisessa realiteetissa se ei ole kovin todennäköinen vaihtoehto, Sipilä sanoi.