Sipilä: Parempi ettei hallitus ohjeista paikallisen sopimisen työryhmää

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei kerro hallituksen linjaa paikallisesta sopimisesta. Sipilän mukaan on parempi, ettei hallitus ohjeista nyt paikallisen sopimisen työryhmää, joka tekee hänen mielestään hyvää ja perusteellista työtä.

– En usko, että olisi sopivaa hallituksen mennä asettamaan rimoja kesken työryhmän työskentelyn, Sipilä sanoi mennessään eduskuntaan.

Pääministeri sanoi kuitenkin, että paikallisessa sopimisessa pitää ottaa pitkä askel eteenpäin. Hänen mielestään Suomessa on ollut iso ongelma se, ettei asiassa ole edetty. Hän painotti, että aikaa on maaliskuun puoliväliin.

Työministeri Jari Lindström (ps.) on kertonut kannattavansa palkansaajien esittämää työehtosopimusten tietä paikallisessa sopimisessa. Palkansaajien SAK toivoi maanantaina koko hallitukselta linjauksia.

– Kun tulisi jotain konkreettisia ehdotuksia pöydälle, joita pääsisi arvioimaan. Tämä on kuin ilmakitaransoittoa tällä hetkellä tämä touhu, Sipilä sanoi.

SDP ja perussuomalaiset samoilla linjoilla

Paikallinen sopiminen nousi esiin myös eduskunnan täysistunnossa tiistaina. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne iloitsi siitä, että perussuomalainen työministeri Jari Lindström on samaa mieltä kuin SDP.

– Ratkaisu on löydettävissä työehtosopimusten sisältä, eikä uudella pakkolailla. Toivottavasti tämä linjaus on pian koko hallituksen hyväksymä. Pakko on yhteistyön ja sopimisen sijaan työmarkkina-asioissa huono lähtökohta, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on sanonut, että paikallisessa sopimisessa tarvitaan lainsäädännöllistä perälautaa. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK on lain kannalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000.

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä – viennin mahdollinen hyytyminen suurin huolenaihe

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.