Sipilä: Parempi ettei hallitus ohjeista paikallisen sopimisen työryhmää

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei kerro hallituksen linjaa paikallisesta sopimisesta. Sipilän mukaan on parempi, ettei hallitus ohjeista nyt paikallisen sopimisen työryhmää, joka tekee hänen mielestään hyvää ja perusteellista työtä.

– En usko, että olisi sopivaa hallituksen mennä asettamaan rimoja kesken työryhmän työskentelyn, Sipilä sanoi mennessään eduskuntaan.

Pääministeri sanoi kuitenkin, että paikallisessa sopimisessa pitää ottaa pitkä askel eteenpäin. Hänen mielestään Suomessa on ollut iso ongelma se, ettei asiassa ole edetty. Hän painotti, että aikaa on maaliskuun puoliväliin.

Työministeri Jari Lindström (ps.) on kertonut kannattavansa palkansaajien esittämää työehtosopimusten tietä paikallisessa sopimisessa. Palkansaajien SAK toivoi maanantaina koko hallitukselta linjauksia.

– Kun tulisi jotain konkreettisia ehdotuksia pöydälle, joita pääsisi arvioimaan. Tämä on kuin ilmakitaransoittoa tällä hetkellä tämä touhu, Sipilä sanoi.

SDP ja perussuomalaiset samoilla linjoilla

Paikallinen sopiminen nousi esiin myös eduskunnan täysistunnossa tiistaina. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne iloitsi siitä, että perussuomalainen työministeri Jari Lindström on samaa mieltä kuin SDP.

– Ratkaisu on löydettävissä työehtosopimusten sisältä, eikä uudella pakkolailla. Toivottavasti tämä linjaus on pian koko hallituksen hyväksymä. Pakko on yhteistyön ja sopimisen sijaan työmarkkina-asioissa huono lähtökohta, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on sanonut, että paikallisessa sopimisessa tarvitaan lainsäädännöllistä perälautaa. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK on lain kannalla.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.