Sipilä: Tappiota ei voi koskaan kääntää voitoksi – "Hallitusvastuu söi keskustan kannatusta eurovaaleissakin"

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei suostu kuvailemaan keskustan ennakkoäänten perusteella laskettua eurovaalitulosta torjuntavoitoksi. Keskustan meppimäärä näyttää ennakkoäänten perusteella laskevan kolmesta kahteen.

– Ei tappiota voi koskaan voitoksi kääntää. Aika lailla odotusten raameissa tämä on. Kolme paikkaa oli eduskuntavaalien tulosten ja gallupien perusteella epärealistinen odotus, Sipilä sanoi toimittajille keskustan vaalivalvojaisissa Helsingin Töölössä.

Keskustan suosituimman ehdokkaan Mauri Pekkarisen äänisaalis ei yllättänyt Sipilää.

– Se oli käsin kosketeltavaa, että keskustan peruskannattaja lähtee Pekkarisen taakse. Hänellä on aivan ylivertainen kokemus asioista, ja kyllähän se näkyy hänen äänisaaliissaan, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan keskustan eurovaalitulosta selittää samat tekijät kuin eduskuntavaalitulostakin – ennen muuta pääministeripuolueen kantama hallitusvastuu.

– Kyllä tässä yleispoliittinen tilanne näkyy, nämä vaalit ovat niin lähekkäin.

Äänestäjät nukkuvien puolueeseen?

Sipilä arvioi ennakkoäänteen perusteella, että monet keskustaa viime vaaleissa äänestäneet ovat siirtyneet nukkuvien puolueeseen, eivät niinkään esimerkiksi perussuomalaisten taakse.

Sipilä ei usko, että vaaliviikonlopun jääkiekkohuuma, sateinen sää tai Monacon formulakisa olisivat nakertaneet keskustan äänipottia.

– Se vaikuttaa tietysti tasaisesti kaikkiin puolueisiin, kuinka korkealle näiden vaalien kiinnostavuus nousee näin lähellä eduskuntavaaleja ja hallitusneuvottelujen aikana. Ja nyt vielä kun jääkiekon kanssa kilpaillaan, Sipilä sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.