Sipilä: Teko oli raukkamainen ja erittäin tuomittava, koko Eurooppa suree kanssamme

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuomitsee Turussa tapahtuneet epäillyt terroriteot raukkamaisiksi ja erittäin tuomittaviksi.

– Olemme tätä pelänneet ja tietenkin varautuneet siihen. Emme ole enää saari, teot koskevat kaikkia Euroopan maita, Sipilä sanoo tiedotustilaisuudessa lauantaina.

Hän sanoo, että jos rikosnimike vahvistuu terroristiseksi teoksi, se on ensimmäinen terroriteko Suomessa.

Sipilä kertoo, että useat Euroopan johtajat ovat olleet häneen yhteydessä. Hän on jutellut esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa ja myös Ruotsin ja Tanskan pääministerit ovat lähettäneet osanottonsa. Myös presidentti Sauli Niinistö on vastaanottanut runsaasti osanottoja.

– Koko Eurooppa suree meidän kanssamme. Meidän on yhdessä puolustettava ihmisyyttä, vihaan ei vastata vihalla.

– Suomi on edelleen yksi Euroopan turvallisimmista maista. Teemme kaikkemme, että Suomi pysyy sellaisena.

Sipilä kiittää poliisia ja terveysviranomaisia erittäin hyvästä ja ripeästä toiminnasta. Pääministeri kiitteli myös turkulaisia, jotka auttoivat toisiaan hädässä.

Hän kertoo myös, että presidentti Niinistö aikoo ottaa Turun tapahtumat esiin puoluejohtajien kanssa tapaamisessa syyskuun alussa.

Sipilä ja Risikko toivovat tiedustelulainsäädännön ripeää muutosta

Sisäministeri Risikko: Isku ei tullut yllätyksenä

Perussuomalaiset Nuoret vaatii suojeluskuntien uudelleenperustamista

Laura Huhtasaari vaatii rajatarkastuksia takaisin

Uusimmat

Kotimaa

Aarnion ex-alainen Rainiala osoittaa syyttävällä sormella asetus- ja määräysviidakkoon – "Ei virkamies voi alkaa keksiä niitä omasta päästään"

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.