Sipilä: Vaalitappio ei muuta hallituspolitiikkaa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan keskustan kuntavaaleissa kokema vaalitappio ei muuta puolueen hallituspolitiikkaa.

– Ei hallituspolitiikka muutu. Me viemme uudistukset läpi. Kipeät päätöksethän nyt on jo aika lailla tehty. Nyt sitten vauhditamme kasvua, ja kun tulokset alkavat näkyä, uskon että se alkaa näkyä myös kannatuksessa, Sipilä sanoi toimittajille Tampereella keskustan puoluevaltuuston kokouksessa.

Hallitus kokoontuu maanantaina puoliväliriiheensä pohtimaan muun muassa keinoja työllisyystavoitteensa saavuttamiseksi.

Sipilän mukaan alkuvuoden talouskasvu on ollut vahvaa, mutta sen pohjalta ei voida vielä tehdä pitemmän aikavälin johtopäätöksiä.

– Yli kolmen prosentin kasvussa on menty. Nyt katsotaan rauhassa, onko tuo kovalla pohjalla ja mihin se johtaa, Sipilä sanoi.

Sipilä uskoo, että hallituksen 72 prosentin työllisyystavoite on saavutettavissa vuoteen 2019 mennessä. Ilman työllisyystavoitteen saavuttamista Suomen julkinen talous ei tasapainotu, Sipilä muistutti.

Ekonomistipiireissä on suhtauduttu epäillen hallituksen mahdollisuuksiin saavuttaa työllisyystavoitteensa. Helmikuussa Suomen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli Tilastokeskuksen mukaan 68,9 prosenttia.

– Meidän tavoitteenamme on 2019, ja sen eteen tehdään loppuun saakka töitä, Sipilä tiivisti.

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.