Sipilä Ylellä: Pääministeriä ja presidenttiä informoitu saaristo-operaatiosta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo saaneensa tarkasti tietoa viranomaisten jättioperaatiosta Turun saaristossa. Sipilä kertoi asiasta Ylen Pääministerin haastattelutunnilla.

– On toki informoitu, viimeksi tänä päivänä olen saanut tästä tarkan informaation, missä mennään, Sipilä sanoi sunnuntaina.

Sipilän käsitys on se, että myös presidentti Sauli Niinistöä on informoitu operaatiosta.

– Sanotaan näin, että kun kyse on tämäntyyppisestä operaatiosta, jossa on paljon viranomaistahoja ja yhteistoimintakysymyksiä, niin silloin meitä informoidaan – ja hyvä niin – vaikka niissä ei olisikaan merkittäviä ulkopoliittisia ulottuvuuksia. Mutta on hyvä tietää, jos jossain on operaatio käynnissä ja se herättää kysymyksiä, Sipilä sanoi.

Sipilä totesi haastattelutunnilla, että operaatioon liittyvästä tiedottamisesta eivät kuitenkaan vastaa poliitikot, vaan keskusrikospoliisi (KRP).

Pääministeriltä kysyttiin haastattelussa myös ulkomaalaisten maakauppojen rajoittamisesta. Sipilän mukaan maakauppoihin liittyvä lainsäädäntö on erillinen kysymys, joka on tällä hetkellä valmistelussa puolustusministeriössä.

– Hallituksen esitys tullaan todennäköisesti tekemään, ja joitakin tarkennuksia sitten tulee näihin maakauppa-asioihin, mutta tämä on ollut jo pidempään valmistelussa, että tällä (Turun saariston) tapauksella ei ole nyt kytköstä tähän, Sipilä sanoi Ylellä.

Turun saariston operaatio ohi – yksi päästetty vapaaksi ja kaksi pidätettynä