Sipilä ei lämpene perustuslakituomioistuimelle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei innostu ajatuksesta, että eduskunnan perustuslakivaliokunta korvattaisiin monissa muissa maissa käytössä olevalla perustuslakituomioistuimella. Sipilä kommentoi asiaa Ylen Pääministerin haastattelutunnilla.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi lauantaina Ylen haastattelussa, että Suomessa olisi hyvä harkita, olisiko eduskunnan perustuslakivaliokunta syytä korvata perustuslakituomioistuimella. Hänen mukaansa voisi olla paikallaan perustaa parlamentaarinen ryhmä pohtimaan perustuslakiin liittyviä kysymyksiä.

Sipilä olisi valmis säilyttämään Suomen nykyisen järjestelmän.

– Niin kauan kuin meillä säilyy politiikka perustuslakivaliokuntakäsittelyn ulkopuolella, sitä pitää vaalia. Siinä kuullaan asiantuntijoita ja sitten perustuslakivaliokunta tekee ei-poliittisen mietinnön, Sipilä muistutti.

– Jos meillä olisi perustuslakituomioistuin, me kuulisimme aika lailla viiveellä kyllä- tai ei-päätöksen siitä, että täyttääkö tämä perustuslakituomioistuimen mukaan perustuslain vaatimukset.

Maakuntavaalit lykkääntyvät – Sipilä: Kolmien vaalien yhdistäminen ei ole mahdollista

Uusimmat

Kotimaa

Suomi huomenna: Tulevaisuuden kirjasto tarjoaa hiljaisen keitaan hässäkän keskelle, mutta ei karkota äänekkäitäkään joukkoja

Joka toinen mies kannattaa puolustusvoimien jättihankintoja – naiset epäilevämpiä

Allergikon jouluateria kannattaa suunnitella huolella – oireet voivat alkaa jo hajusta hengitysilmassa tai vasta muutaman päivän päästä

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa – Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita

Liikenneministeriö selitti ministeri Bernerin ja kansliapäällikön eriäviä kertomuksia Trafi-sotkussa – "Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan"

Joka kolmas kirkon alan työntekijä kertoo kokevansa epäasiallista kohtelua

Trafin sähköiset palvelut avataan osittain huomenna

Helsinkiläiskoulun opettaja tuomittiin yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Iisalmen Naisvoimistelijoita koskeva rikostutkinta on edelleen kesken – poliisilla on tällä hetkellä useita epäiltyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.