Sipilä huojentui perustuslakivaliokunnan sote-lausunnosta: "Hallitus on erittäin sitoutunut"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa huojentunut siitä, että perustuslakivaliokunnan vaatimat muutoksen sote-uudistuksen valinnanvapauslakiin voidaan tehdä eduskunnassa. Perustuslakivaliokunta vaati sote-lausunnossaan muutoksia uudistuksen aikatauluun ja maakuntien rahoitukseen, jotta uudistus olisi perustuslain mukainen.

Viime kesänä valinnanvapauslaki tyssäsi perustuslakivaliokuntaan, ja silloin ongelmat olivat niin perusteellisia, että hallitukselta vaadittiin uusi lakiesitys.

– Uudistuksen etenemisen näkökulmasta on huojentavaa, että muutokset voidaan tehdä osana eduskuntakäsittelyä – toisin kuin vuosi sitten. Ensivaikutelmana näyttää myös siltä, että valinnanvapaudelle ja maakuntien rahoituskehykselle näytetään vihreää valoa, Sipilä arvioi tiedotteessa.

Sipilä kiitteli perustuslakivaliokuntaa huolellisesta ja riippumattomasta työstä. Pääministerin mukaan hallitus tutustuu lähipäivinä perustuslakivaliokunnan lausuntoon huolellisesti.

– Vaaditut korjaukset valmistellaan ministeriöissä. Sen jälkeen ne toimitetaan eduskunnalle vastineena, Sipilä sanoi.

– Hallitus on erittäin sitoutunut viemään uudistuksen maaliin.

Sipilä huomautti myös, että soten maakunnallinen järjestämispohja sai perustuslakivaliokunnan hyväksynnän jo viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valinnanvapauden loppu vai ei? Riippuu siitä, keneltä kysyy

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.