Sipilän "Luottamuksen apila" saa uuden paikan puoluetoimistosta

 Linjapuheessaan puoluekokouksessa Sotkamossa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä palasi kakkaroiden äärelle esitellessään laveasti puolueen tulevia tavoitteita. Hän esitteli seuraavien vaalien kakkaran, joka on hänen mukaansa "Luottamuksen apila".

Sunnuntaina puoluekokouksen lopuksi Sipilä purki kakkaran. Kakkara matkaa keskustan puoluetoimistolle, jossa se kasataan uudelleen. Kakkaralle on puoluetoimistolta löytynyt paikka.

– Ajatus oli, että jätetään tänne, mutta kuulin, että sitä tarvitaan tuolla Helsingin päässä, Sipilä sanoi puoluekokouksen päätteeksi.

Jo lauantai-iltana Sipilä kertoi uusimman kakkaran syntytarinan. Sipilälle oli tullut mieleen, että jotakin pitäisi olla rytmittämässä linjapuhetta.

– Että siitä jäisi muutakin mieleen kuin että nukahdin kesken puheen ja pitkä oli, Sipilä sanoi lauantai-iltana Sotkamossa Naapurinvaaran Huvikeskuksessa.

Sipilä kertoi, että hänelle oli tullut viestejä, joiden mukaan poikamaisuutta pitäisi taas löytää mukaan.

– Minä ajattelin, että jos se löytyy sitten, kun lähtee sinne talliin, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan kakkaran teko alkoi siitä, että hän katseli netistä sopivaa apilaa.

– Heijastin sen seinälle, panin fläpin alle ja piirsin yhden apilanlehden. Leikkasin sen ja lähdin piirtämään sitä vanerille. Se oli ihan hauska projekti, Sipilä sanoi.

Mutkia matkaan toi vähän tukossa ollut hitsauskoneen suutin.

– Hitsaukset piti tehdä kahteen kertaan. Sillä ensimmäisellä saumalla olisi tullut hylky, joten minä rälläköin sen irti ja hitsasin uudelleen, Sipilä sanoi.

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Meripelastusseuran hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen: entinen Kuopion matkailupomo vapautettu tehtävästään

Kirstunvartija Orpo moitti populistisista lupauksista: "Tulevaisuutta ei voi rakentaa velkarahalla"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.