"Sipilän hallituksella on taipumus tehdä tasa-arvoa heikentäviä esityksiä"

Hallituksen suunnitelmat työsopimuslain uudistamiseksi jakavat oppositiopuolueita STT:n kyselyssä. Vihreät, vasemmistoliitto ja SDP kritisoivat erityisesti hallituksen suunnitelmia, jossa määräaikainen työsopimus voitaisiin tehdä vuodeksi ilman perusteltua syytä.

– Voimassaolevan työsopimuslain tarkoitus on ollut kitkeä kaikki perusteettomat määräaikaisuudet – nyt hallitus haluaa tarjota työantajalle mahdollisuuden solmia perusteetta määräaikainen työsopimus, vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen sanoo.

SDP:n Tarja Filatov sanoo, että perusteettomat määräaikaisuudet voivat laskea työn tuottavuutta, jos jatkuvasti joudutaan opettamaan uusia työntekijöitä.

Kristillisdemokraattien ja RKP:n edustajat suhtautuvat perusteettomiin määräaikaisuuksiin myönteisesti.

– Esitetty malli voisi antaa arvokasta työkokemusta nuorille, joilla ei ole paljon aikaisempaa työkokemusta ja joiden on muuten vaikea työllistyä, sanoo Anna-Maja Henriksson RKP:stä.

Kaikissa oppositiopuolueissa herätti kuitenkin huolta uuden työsopimuslain tasa-arvovaikutukset. Kristillisdemokraattien Peter Östmanin mukaan on syytä pohtia, millaisia seurauksia muutoksilla on esimerkiksi naisvaltaisilla hoiva-aloilla, jossa määräaikaisuuksia ketjutetaan järjestäen.

– Sipilän hallituksella on taipumus tehdä tasa-arvoa heikentäviä esityksiä. Hallituksen pitäisi arvioida kaikkien työelämää koskevien esitystensä sukupuoli- ja tuloerovaikutukset, sanoo vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto.

STT:n kyselyyn vastasi jokaisesta oppositiopuolueesta yksi edustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.