Sitran hallitus esittää Jyrki Kataista yliasiamieheksi, hallintoneuvostossa lopullista nimityspäätöstä ei tehty

Sitran hallitus esittää EU-komission väistyvää varapuheenjohtajaa Jyrki Kataista (kok.) uudeksi yliasiamieheksi. Lopullisen päätöksen nimityksestä tekee poliitikoista koostuva Sitran hallintoneuvosto, joka ei vielä tänään päätynyt lopulliseen ratkaisuun nimitysasiassa.

Katainen oli mukana kärkiehdokasspekulaatioissa yhdessä Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wileniuksen kanssa. Hallintoneuvosto päätti, että Katainen ja Wilenius vielä haastatellaan ennen nimityspäätöstä.

Sitran nykyinen yliasiamies Mikko Kosonen jää eläkkeelle vuoden lopussa. Kosonen on ollut Sitran johdossa vuodesta 2008. Sitran johtotehtävää on aiemmin hoitanut myös muun muassa entinen pääministeri Esko Aho (kesk.).

Yliasiamiehen tehtävää haki yhteensä 51 henkilöä.

Laaja tehtävänkuva ja muhkea pääoma

Sitran yliasiamiehen tehtävä on merkittävä, sillä se hallinnoi noin 800 miljoonan euron arvoista pääomaa. Sitra on julkinen organisaatio ja eduskunnan alainen rahasto, joka perustettiin alun perin eduskunnan 50-vuotislahjaksi Suomelle.

Sitran uuden yliasiamiehen asema tulee todennäköisesti olemaan nykyistä heikompi. Suunnitelmissa on lakimuutos, joka lisäisi Sitran hallituksen roolia päätöksenteossa sekä rahaston parlamentaarista valvontaa.

Sitra eli Suomen itsenäisyyden juhlarahasto toimii tulevaisuuteen keskittyvän ajatushautomon tapaan, mutta se voi myös myöntää lainoja tai muuta rahoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IS: Jyrki Kataisen nimitys Sitran yliasiamieheksi varmistui

Sitran yliasiamiehen valinta loppumetreillä –  hallintoneuvosto käsittelee asiaa illalla

Uusimmat

Kotimaa

Suuren valiokunnan kokoomuslaiset vaativat Rinteeltä selvitystä brexit-puheista

Aalto-yliopiston professori nimitti yliopistoa kritisoineita opiskelijoita "kaheleiksi" ja "dissidenteiksi" – kutsuu kommentteja ironiaksi

Perussuomalaisten Halla-aho: Saatavuusharkinnan poisto toisi halpatyövoimaa – välikysymykseen yhtyminen mahdotonta, kokoomuksella niin eri näkemys

Kotihoidossa ongelmat ovat yhtä polttavia kuin hoivakodeissa – työvoimapula voi pahentua, jos nykyiset hoitajat siirtyvät töihin hoivakoteihin

Eurojackpotista Suomeen 5+0-tulos – mukava summa suoraan nettipelaajan tilille

Analyysi: Taidepetosvyyhti nostatti tunteita ortodoksikirkon johtajissa

Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"

Uutissuomalainen: Ex-pääministeri Esko Aho arvostelee hallitusta 2 miljardin alijäämästä

Esko Aho varoittaa toistamasta Suomen taloudessa aiempia virheitä – "Elvytyksen aika ei ole nyt. Voi käydä niin, että bensa on loppu, kun pitäisi painaa kaasua."

Luovutetun Karjalan kirkonkirjat ovat suvustaan kiinnostuneelle aarreaitta – 30 vuoden tallennusurakka eteni loppusuoralle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.