Soini: Presidentti huolissaan kansainvälisistä sopimuksista

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mielestä presidentti Sauli Niinistön puhe valtiopäivien avajaisissa heijastaa presidentin huolta kansainvälisestä tilanteesta.

Soinin mielestä presidentti on aiheellisesti huolissaan kansainvälisistä sopimuksista ja niiden pitävyydestä. Tämä on ulkoministerin mukaan perusteltua, koska on maita, jotka eivät ole näitä velvoitteita pystyneet noudattamaan.

Soini kommentoi Niinistön puhetta Washingtonissa Yhdysvaltain-vierailunsa päätteeksi.

"Aito asia vai Coca Cola Light"

Soinilla oli sanottavaa myös europarlamentaarikko Paavo Väyrysen uudesta puolueesta.

- On aito asia ja sitten on Coca Cola Light. Tietysti Väyrynen tekee omat ratkaisunsa: tämä kielii enemmän hänen pettymyksestään keskustaan kuin mistään muusta, ja ehkä pettymyksestä myös omaan itseensä tai siihen, mitä hän on saavuttanut tai mitä on jäänyt saavuttamatta. On tietysti aika erikoista, että jonkun puolueen kunniapuheenjohtaja tekee tämmöisen ratkaisun, mutta tämä liittyy keskustan sisäisiin asioihin ja pyykinpesuun.

Ulkoministeri kertoi myös keskustelleensa Yhdysvalloissa arktisen alueen yhteistyöstä. Sitä Soini pitää Suomelle näytön paikkana.

- Meillä on tässä erinomainen pääsy suurten maiden pöytiin, koska arktisessa neuvostossa on vain kahdeksan pysyvää jäsentä, Pohjoismaat, Kanada, Venäjä ja USA. Se on kyllä semmoinen matkalippu kaiken kanssa, että se kannattaa viisaasti ja taiten käyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.