Soini: Suomi ei sorra lapsia kansalaisuuden perusteella

Suomessa ei oteta lapsia huostaan kansalaisuuden perusteella, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini tiedotteessaan. Soinin mukaan tämä on yksiselitteisen selvä asia.

Soinin kannanotto on vastaus Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahovin arvosteluun. Astahov on syyttänyt Suomen ja Norjan lastensuojeluviranomaisia Venäjän kansalaisiin kohdistuvasta "terrorista" eli maissa asuvien venäläisperheiden lasten huostaanotoista.

Lapsiasiavaltuutettu Astahov tunnetaan miehenä, joka astuu julkisuuteen, kun ulkovenäläisten lapsilla tehdään politiikkaa Venäjän hyödyksi. Hän on aiemminkin syyttänyt suomalaisviranomaisia Suomessa asuvien venäläisperheiden huonosta kohtelusta.

Soinin mukaan jää nähtäväksi, alkaako Astahovin viimeisimmästä ulostulosta uusi lapsiasioiden propaganda-aalto. Hän pohtii tiedotteessaan, mahtavatko Venäjän valtiollisen tietotoimiston MIA Sputnikin ulkomaille kaavailemat toimitukset nostaa tämäntyyppisiä asioita esiin "suurella ryminällä". Uutistoimisto on kertonut aikeistaan perustaa toimipisteitä 25 kaupunkiin, myös Helsinkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.