Soini ei kommentoi Hakkaraisen rikossyytettä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo STT:lle, ettei kommentoi puolueen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen saamaa rikossyytettä mitenkään.

Hakkarainen sai eilen syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Soini toisti STT:lle aiemman linjauksensa, että kansanedustajien sanomisia kommentoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan asia kuuluu Soinille ja perussuomalaisille. Soini ja Sipilä vastasivat STT:n kysymyksiin tänään Kööpenhaminassa.

Hakkarainen on poliisikuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Politiikan tutkija Erkka Railo sanoi STT:lle eilen, että perussuomalaisella puolueella ei näytä olevan halua puuttua edustajiensa islaminuskoisia leimaaviin puheisiin,

– Tämä tulee näkyviin esimerkiksi siinä, ettei puolueen puheenjohtaja Timo Soini kommentoi näitä asioita juuri lainkaan, sanoi Railo, erikoistutkija Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi eilen, että Hakkaraisen tapausta käsitellään ryhmässä sitten, kun oikeus on ratkaissut, onko Hakkarainen syyllistynyt rikokseen.

– Sitä en voi spekuloida, minkä rangaistuksen ryhmä antaa, jos antaa. Sitä ei ole vielä ajankohtaista miettiä, sanoi Terho.

Terhon mukaan rangaistusvaihtoehtoja on neljä: huomautus, varoitus sekä eduskuntaryhmästä erottaminen määräajaksi tai kokonaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kansanedustajien rikossyytteet eivät harvinaisia - muistatko nämä tapaukset?

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle syyte vihapuheen levittämisestä