Soini kävi Obaman rukousaamiaisella – "Hyytävän hyvä opetus"

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osallistui viime viikolla Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman rukousaamiaiselle osana USA:n-matkaansa. Soini kehuu blogissaan Obaman puhetta.

– Obama puhui hyvin. Kun kuulen hyvän tiivistyksen, ymmärrän ja tunnistan sen. Siksi: ”Kun sinulla ei ole enää minne mennä, mene polvillesi." Obaman opetus. Hyytävän hyvä, Soini kirjoittaa.

Soinin mukaan hänen käyntinsä aamiaisella oli hyvä ja tilaisuus mielenkiintoinen.

– Suomessa ei aina ymmärretä amerikkalaista meininkiä. Ei pidä olla ennakkoluuloinen, vaan tutkia todenperä ja vetää siitä oman johtopäätökset.

Kansallinen rukousaamiainen järjestetään Washingtonissa perinteisesti helmikuun ensimmäisenä torstaina. Paikalla on politiikan ja elinkeinoelämän eliittiä sekä ulkomaisia vieraita.

Soini osallistui rukousaamiaiselle myös kaksi vuotta sitten. Muista suomalaispoliitikoista tilaisuudessa ovat käyneet muiden muassa Eija-Riitta Korhola (kok.), Päivi Räsänen (kd.) ja Hannu Takkula (kesk.).

Rukousaamiaisia on järjestetty Yhdysvalloissa 1950-luvun alkupuolelta. Suomessa ensimmäinen sellainen järjestettiin Helsingissä vuosi sitten maaliskuussa.

Lähde: Timo Soinin "ploki"

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.