Soinlahden sahalla vakava työtapaturma

Mies loukkasi vakavasti kätensä työtapaturmassa Iisalmen Soinlahden sahalla torstaina. Miehen henki ei kuitenkaan ole vaarassa.

Työtapaturma sattui nykyisin Anaika Woodin omistamalla sahalla kello 13:n aikaan, kun rimoituslaitoksen kokenut työmies tuli käynnistämään koneita tauon jälkeen. Kymmeniä vuosia sahalla työskennelleen käsi ruhjoutui koneessa tai jäi jumiin kuljettimeen.

Poliisi tutkii asiaa työtapaturmana ja toppuuttelee.

- Laitteistosta emme ole löytäneet vikaa. Tässä menee kuitenkin aikansa, ennen kuin päästään edes jututtamaan työmiestä ja kysymään, mitä on oikeastaan tapahtunut, kertoi vanhempi rikoskonstaapeli Kari Rissanen, joka tutki asiaa useamman tunnin Soinlahdessa.

Anaika Woodin hallituksen puheenjohtajan Kari Hartikaisen mukaan tauolta tulleet muut työntekijät löysivät sokissa olleen miehen. Rimoittamo on sahalla prosessin kohta, josta kuljetetaan sahatavaraa kuivaamoon.

- Koko tiimi oli erittäin järkyttynyt. Mies on avainhenkilö koko laitoksessa. Hän tuli meille vanhana työntekijänä, kun aloitimme kesällä. Ensi tiistaina tulee Kuopiosta kriisiryhmä pitämään palaveria niiden kanssa, jotka näkivät tilanteen, Hartikainen kertoo itsekin järkyttyneenä.

Hän vakuuttaa, että koneet ovat kunnossa ja että ne on tarkastettu asiaan kuuluvasti.

- Siitä on pöytäkirjatkin. Tämä on vakavin työtapaturma koko 30 vuoden aikana, minkä olen saha-alalla ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.