Soisalon Seutu: Hoivakoti rakennettiin osin virheellisesti - lattiaremontti yli 20 kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneiden lattioiden kallistukset ovat epäonnistuneet, ja suihkuvesi ei juokse lattiakaivoihin Pappilanpuiston hoiva- ja seniorikodissa Leppävirralla, uutisoi Soisalon Seutu.

Seniorikoti valmistui elokuun lopussa, ja asukkaat muuttuivat taloon syyskuun alussa. Kiinteistössä on 23 seniorille sosiaalisin perustein vuokrattua asuntoa sekä 30 tehostetun palvelun asuntoa.

– Virhe on huomattu, mutta Ukonhattu sai tietää siitä vasta, kun talo oli luovutettu. Harmi tämä on tietysti, kun ihmiset jo asuvat huoneistossa. Sitä en tiedä, miksi virhettä korjataan vasta nyt, kertoo Pappilanpuiston palveluasuntotoiminnasta vastaavan Setelmentti Ukonhatun toiminnanjohtaja Eija Teerineva lehdelle.

Ihmetystä herättää, miten virhe on voinut tapahtua niin monessa kohteessa, sillä se on toistunut yli puolessa asunnoista.

– Rakentamisessa on niin monta työvaihetta, että ilmeisesti kaikki on mahdollista.

Rakennusurakoitsijana talossa oli NCC. Kylpyhuoneiden lattioiden teosta vastasi aliurakoitsija. NCC:n Kuopion alueen työpäällikkö Tuukka Kuukkanen myöntää virheen.

 – Asia käsitellään yhtiömme sisäisessä systeemissä, jotta vastaavalta vältytään. Kohteessa laitetaan kallistukset kuntoon, hän sanoo lehdelle.

Hän sanoo, että suihkut ovat poissa käytöstä vain muutaman päivän ja että kosteusvaurioita ei ole aiheutunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä – viennin mahdollinen hyytyminen suurin huolenaihe

Kuiva alkukesä verottaa satoa – Lounais-Suomessa tilanne on erityisen kurja

Päijät-Häme ulkoistaa terveyskeskuspalveluita Mehiläiselle, vaikka sote-uudistuksen valmistelu on kesken

THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut Virossa koronalle – Turun alueella useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkailijoilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.