Soisalon Seutu: Hoivakoti rakennettiin osin virheellisesti - lattiaremontti yli 20 kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneiden lattioiden kallistukset ovat epäonnistuneet, ja suihkuvesi ei juokse lattiakaivoihin Pappilanpuiston hoiva- ja seniorikodissa Leppävirralla, uutisoi Soisalon Seutu.

Seniorikoti valmistui elokuun lopussa, ja asukkaat muuttuivat taloon syyskuun alussa. Kiinteistössä on 23 seniorille sosiaalisin perustein vuokrattua asuntoa sekä 30 tehostetun palvelun asuntoa.

– Virhe on huomattu, mutta Ukonhattu sai tietää siitä vasta, kun talo oli luovutettu. Harmi tämä on tietysti, kun ihmiset jo asuvat huoneistossa. Sitä en tiedä, miksi virhettä korjataan vasta nyt, kertoo Pappilanpuiston palveluasuntotoiminnasta vastaavan Setelmentti Ukonhatun toiminnanjohtaja Eija Teerineva lehdelle.

Ihmetystä herättää, miten virhe on voinut tapahtua niin monessa kohteessa, sillä se on toistunut yli puolessa asunnoista.

– Rakentamisessa on niin monta työvaihetta, että ilmeisesti kaikki on mahdollista.

Rakennusurakoitsijana talossa oli NCC. Kylpyhuoneiden lattioiden teosta vastasi aliurakoitsija. NCC:n Kuopion alueen työpäällikkö Tuukka Kuukkanen myöntää virheen.

 – Asia käsitellään yhtiömme sisäisessä systeemissä, jotta vastaavalta vältytään. Kohteessa laitetaan kallistukset kuntoon, hän sanoo lehdelle.

Hän sanoo, että suihkut ovat poissa käytöstä vain muutaman päivän ja että kosteusvaurioita ei ole aiheutunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.