Somepöhinä jäi puuttumaan - samoin trollaus ja loanheitto

Somepöhinä jäi presidentinvaaleista puuttumaan, eikä ennakkoäänien laskenta sitä ainakaan nostanut. Moni totesi Twitterissä pelin olevan selvä ja seuraava kiinnostuksen aihe on vain Paavo Väyrysen (valitsijayhdistys) ja Laura Huhtasaaren (ps.) kaksinkamppailu kolmannesta sijasta.

– En usko, että tällaista vaalitulosta koetaan enää koskaan. Historiallinen tulos, kommentoi demarien Eero Heinäluoma heti ennakkoäänien jälkeen.

Ennakkoäänien tulos Sauli Niinistön hyväksi ei sekään johtanut kummempaan pöhinään. Moni kommentoi tulosta hyvin lakonisesti.

– Se on sitä myöten selvä. Ei tule toista kierrosta, Markku Huusko kirjoitti.

– Sanokaa hep, joiden mielestä ennakkoäänten tulos yllätti, kommentoi Suvi Lindell-Mäkelä.

– Ja illan jännittävimmäksi anniksi jääkin se, että ehdimmekö syödä vaalivalvojaiseväämme ennen kuin Niinistön kannatus on noussut yli 70 prosentin, Katja Kaartinen kirjoitti Twitterissä.

Somea käytettiin perinteisesti

Näissä vaaleissa kampanjat olivat hyvinkin perinteisiä, kommentoivat viestintäkonsultit Taru Tujunen ja Mikael Jungner Ylen vaalistudiossa illalla.

– Sosiaalista mediaa ei hyödynnetty, mutta toisaalta trollaus ja loanheitto puuttuivat kokonaan. Se on tietysti hyvä, Jungner sanoo.

Taru Tujunen on kokoomuksen entinen puoluesihteeri ja Sauli Niinistön kampanjapäällikkö vuoden 2012 vaaleissa. Tujusen mielestä näissä vaaleissa sosiaalista mediaa käytettiin hyvin perinteisesti, eikä kunnon pöhinää syntynyt yhdenkään ehdokkaan kampanjoissa.

– Somemainontaa oli mutta ylipäänsä sosiaalista mediaa käytettiin hyvin perinteisesti massamediana, hän sanoo.

Twitterissä sen sijaan kommentoitiin, ettei nuoria huomioitu edes vaalimainonnassa.

– Keski-ikäiset kertovat, että kyllä on ollut vaalimainontaa. No niin varmaan. Kysyispä joku nuorilta. Ei meitä muistanut kukaan. Ilmeisesti me ei olla tarpeellisia, Miia Lyyra kommentoi.

Uusimmat

Kotimaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Sitran selvitys: Suomi voisi leikata merkittävästi päästöjä ja säästää samalla jopa rahaa

Keskusta kamppailee mielikuvia vastaan

Tyrmäävä lausuntopalaute ei ole muuttamassa tielinjauksia

Lentovero saa niukasti kannatusta eduskuntaryhmissä – vain kaksi puoluetta yhdeksästä on valmis esittämään veroa hallitusohjelmaan

Kittilän virkarikoskäräjillä kuullaan tänään Antti Rinnettä ja Mikko Kärnää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.