Sonkajärvellä ehdotettiin Sotesta eroamista

Kuohunta Ylä-Savon soten ympärillä ei ota loppuakseen. Maanantaina Sonkajärven kunnanvaltuustossa äänestettiin kuntayhtymästä irtautumisesta.

Keskustan valtuutettu Risto Suomalainen ehdotti, että Sonkajärven kunta irrottautuu yhtymästä tämän vuoden aikana ja vuodeosastohanke pannaan heti jäihin. Ehdotusta kannatettiin, mutta äänestyksessä se hävisi 24-3.

Sonkajärveläisiä on hiertänyt pitkään jatkunut lääkäripula ja terveyskeskuksen vuodepotilaiden siirtäminen muihin kuntiin.

–Kokouksessa esitettiin myös palvelusopimuksen jättämisestä pöydälle. Se esitys kuitenkin hävisi 19-8, mutta minä kannatin sitä, sanoi valtuuston varapuheenjohtaja Vesa Hynynen (sd.).

Palvelusopimus hyväksyttiin lopulta, mutta kunnanvaltuusto halusi seuraavan vuoden Soten talousarvioon ja palvelusopimukseen selkeät mittarit ja sanktiot siltä varalta, että sopimusta ei noudateta. Monien sonkajärveläisten mielestä Sote ei ole täyttänyt kaikkia palvelusopimuksen kohtia. Hynynen olisi halunnut sanktiot välittömästi voimaan.

Myös Iisalmen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina palvelusopimuksen vuodelle 2012. Iisalmelaiset valtuutetut kritisoivat epäselviä suunnitelmia ja palvelusopimuksessa olleita selviä virheitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.