Sonkajärvellä ehdotettiin Sotesta eroamista

Kuohunta Ylä-Savon soten ympärillä ei ota loppuakseen. Maanantaina Sonkajärven kunnanvaltuustossa äänestettiin kuntayhtymästä irtautumisesta.

Keskustan valtuutettu Risto Suomalainen ehdotti, että Sonkajärven kunta irrottautuu yhtymästä tämän vuoden aikana ja vuodeosastohanke pannaan heti jäihin. Ehdotusta kannatettiin, mutta äänestyksessä se hävisi 24-3.

Sonkajärveläisiä on hiertänyt pitkään jatkunut lääkäripula ja terveyskeskuksen vuodepotilaiden siirtäminen muihin kuntiin.

–Kokouksessa esitettiin myös palvelusopimuksen jättämisestä pöydälle. Se esitys kuitenkin hävisi 19-8, mutta minä kannatin sitä, sanoi valtuuston varapuheenjohtaja Vesa Hynynen (sd.).

Palvelusopimus hyväksyttiin lopulta, mutta kunnanvaltuusto halusi seuraavan vuoden Soten talousarvioon ja palvelusopimukseen selkeät mittarit ja sanktiot siltä varalta, että sopimusta ei noudateta. Monien sonkajärveläisten mielestä Sote ei ole täyttänyt kaikkia palvelusopimuksen kohtia. Hynynen olisi halunnut sanktiot välittömästi voimaan.

Myös Iisalmen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina palvelusopimuksen vuodelle 2012. Iisalmelaiset valtuutetut kritisoivat epäselviä suunnitelmia ja palvelusopimuksessa olleita selviä virheitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.