Sopeutuminen arkeen ei onnistunutkaan

Kuopiossa murhasta epäilty keski-ikäinen mies ehti olla vapaalla edellisen tuomionsa jälkeen vain noin kuukauden, kun hänen epäillään syyllistyneen ainakin murhaan sekä pahoinpitelyyn.

Mies kärsi aiemmin tuomiota murhasta, josta hän oli saanut elinkautisen.

Mies ei hakenut vapautusta ennen kuin vasta kärsittyään vankeusrangaistusta parikymmentä vuotta. Hänelle myönnettiin armahdus elinkautisesta niin, että miehen päätettiin vapautuvan tämän vuoden maaliskuussa.

Miestä valmisteltiin vankilan normaalin tapojen mukaan vapautumiseen. Jälkikäteen voi arvioida, ettei paluu arkeen onnistunut.

Uusimpien rikosepäilyjen tutkinnassa on tullut ilmi, että miehelllä oli hyvin löyhä sosiaalinen verkosto ja siihenkin kuului illan istumisia päihteiden äärellä.

Alkoholiipäissään miehen epäillään jälleen syyllistyneen silmittömään väkivaltaan vain viikkoja vapautumisensa jälkeen.

Suomessa on viime vuosina käyty toistuvasti keskusteluja vankien vaarallisuusarvioinnista, tukitoimista heidän vapauttamisensa yhteydessä ja muista keinoista, joista väkivaltarikosten uusimista voitaisiin estää.

Aiheesta lisää perjantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Murhamies tunnusti nyt toisen murhan

Epäilty putkassa jo ennen kuin henkirikos tuli ilmi

Poliisi tutkii, aiottiinko vainaja hävittää

Kolmea miestä epäillään murhasta

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.