Sosiaalinen media vain harvan kunnan vaalisuunnitelmissa

Kuntaliiton tekemän kyselyn mukaan vain 21 prosenttia kunnista aikoo hyödyntää sosiaalista mediaa vuoden 2012 kuntavaalien yhteydessä.

- Se on pieni määrä. Tällä kysymyksellä ajattelimme myös herätellä kuntia toimimaan, vuosi menee nopeasti, Kuntaliiton markkinointipäällikkö Merja Olari-Sintonen kertoo.

Vastauksista käy ilmi, että sosiaalista mediaa aiotaan käyttää vaalien yhteydessä muun muassa tiedottamiseen, äänestysaktivointiin ja mielipiteiden keräämiseen.

Kuntaliitto selvitti kuntien sosiaalisen media käyttämistä kyselyllä, johon vastasi alustavan tiedon mukaan 120 kuntaa eli 40 prosenttia Suomen kunnista.

- Yllättävän moni kunta toimii sosiaalisessa mediassa, vaikka paljon on niitäkin, jotka eivät ole koko asiaa edes ajatelleet, Olari-Sintonen kertoo.

- Facebook on yleisin, mutta paljon tehdään myös blogeja sekä jaetaan kuvia ja videoita eri alustojen kautta.

Vastanneista kunnista 69 prosenttia kertoo käyttävänsä Facebookia myös virallisena kanavana.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.