Sosiaalisessa mediassa muistellaan Perttu Häkkistä - "Lepää rauhassa Perttu"

Vapaa toimittaja ja tietokirjailija Perttu Häkkinen on kuollut, kertoo Yle.

Vuonna 1979 syntynyt Häkkinen kuoli sunnuntain vastaisena yönä tapaturmaisesti.

Vielä perjantaina Häkkinen soitti Flow-festivaalilla elektronisen musiikin yhtye Imatran Voiman kanssa, jonka hän perusti Jaakko Kestilän kanssa vuonna 1998.

Sosiaalinen media on täyttynyt osanottoviesteistä. Esimerkiksi kansanedustaja Paavo Arhinmäki kirjoittaa Facebook-sivullaan viettäneensä eilisiltana aikaa Häkkisen kanssa Flow-festivaalilla.

– Eilen Flow'ssa otimme Perttu Häkkinen kanssa perinteisen ”kuin kaksi Perttua” -kuvan. Puhuimme kesästä ja lapsista, joimme siiderit, meillä oli mukavaa yhdessä. Tänään kun tulin Flow'hun kuulin järkyttävän uutisen. Perttu oli kuollut yöllä. Ihan hirveää. Lepää rauhassa Perttu.

Ylellä muun muassa Yle Puheella ja YleX-kanavalla radiotoimittajana työskennellyt Häkkinen toimi kuolemaansa saakka myös Sunnuntaisuomalaisen kolumnistina. Hänen viimeinen kolumninsa julkaistiin lehdessä tänään sunnuntaina.

Viimeisessä kolumnissaan Häkkinen kertoi tutustuneensa työnsä kautta suomalaisten outoihin kokemuksiin.

– Yliluonnollisista tai kummista kokemuksista on 1970-luvun jälkeisessä asenneilmapiirissä muovautunut tabu: niistä julkisesti kertovat leimataan usein huijareiksi, lapsellisiksi tahi mielenterveyshäiriöisiksi, Häkkinen kirjoitti.

Hän kehotti kolumnissaan ihmisiä suhtautumaan avoimemmin outoja asioita kokeneisiin.

– Kuunnelkaamme siis toisiamme tuomitsematta. Jonain päivänä voimme kokea itsekin jotain kummaa, Häkkinen kirjoitti viimeisen kolumninsa päätteeksi.

Uransa aikana Häkkinen ehti työskennellä muun muassa musiikkilehti Rumbassa, Helsingin Sanomissa sekä Radio Helsingissä ja Bassoradiossa. Hän oli myös tunnettu musiikkipiireissä. Vuonna 1998 hän perusti Imatran Voiman Jaakko Kestilän kanssa.