Soten sorvaus jatkuu perustuslakivaliokunnassa – "Puuhaa riittää"

Sote-uudistusta koskevan lausunnon valmistelu jatkuu tänään perustuslakivaliokunnassa. Valiokunta aloitti kokouksensa aikaisin aamulla, ja se on varautunut pitämään myös ylimääräisen iltakokouksen kello 17 alkaen.

Saapuessaan kokoukseen puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) arvioi, että puuhaa riittää tällekin päivälle.

Muut valiokunnan jäsenet eivät juuri kommentoineet työn edistymistä. Kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) luonnehti, että asiassa edetään pikkuhiljaa.

–  Paperikasat siellä on edelleen pöydällä. Siinä vaiheessa, kun paperikasat on pois, voi sanoa, että homma on hoidettu, Guzenina sanoi.

Eilen valiokunta eteni sote-lausunnossaan yksityiskohtaiseen käsittelyyn.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon pohjalta sosiaali- ja terveysvaliokunta valmistelee varsinaisen sote-mietinnön. Korjaustarpeiden määrästä on kiinni, ehtiikö mietintö eduskunnan suureen saliin päätettäväksi vielä tällä vaalikaudella.

Kovat paineet

Tänään valiokunnan ohjelmassa on sote-lausunnon lisäksi muun muassa perustuslakiasiantuntijoiden kuulemisia tiedustelulaeista. Valiokuntaan saapuvat muun muassa professorit Juha Lavapuro ja Tuomas Ojanen.

Perustuslakivaliokunta on ollut kovan paineen alla. Tiedustelulakeja on eduskunnassa kiirehditty, joten niihin mahdollisesti jääneet muutostarpeet on yritettävä käsitellä nopeasti.

Vähän ennen kokouksen päättymistä eilen illalla valiokunnan huoneesta kuului kovaäänistä keskustelua.

– Iän mukana tulee kokemus ja rauhallisuus. Ehkä nuoruuteen kuuluu se, ettei malta ymmärtää, että näin ne asiat elämässä menevät ja kaikki ei mene sen oman mallin mukaan. Pitää oppia siihen, että asiat riitelevät, eivät ihmiset, kommentoi Leena Meri (ps.) tilannetta kokouksesta lähtiessään.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.