Stellan ja Stockmannin kiistakakku palaa markkinoille

Konkurssiin ajautuneen Stella Konditorian ja tavarataloketju Stockmannin riitakapulaksi osoittautunutta Ellen Svinhufvud -kakkua voi taas pian ostaa kaupoista ja kahviloista.

Billnäsin ruukki tuo vuoden verran pois tuotannosta olleen mantelikreemikakun markkinoille. Yhtiön mukaan Ellen Svinhufvud -kakkua on saatavilla tietyistä myymälöistä Etelä-Suomessa toukokuun loppupuolelta alkaen.

- Oikeudet kakun valmistamiseen ostettiin Stellan konkurssipesältä. Summa oli muhkea, mutta se ei ole julkinen, kertoi Billnäsin ruukin omistaja Olli Muurainen.

Kakusta puhkesi Stella Konditorian ja Stockmannin välille kiista, josta annettiin ratkaisu markkinaoikeudessa viime joulukuussa. Oikeuden päätöksellä tavarataloketju ei saa enää markkinoida omaa Sans Rival -kakkuaan palveluvitriineissään erottamatta sitä selvästi Stella Konditorian Ellen Svinhufvud -kakusta.

Stella Konditoria meni konkurssiin viime lokakuussa. Konkurssiin johtaneet taloudelliset vaikeudet alkoivat Stockmannin päätöksestä korvata myymänsä Stellan kakku omalla tuotteella keväällä 2006.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.